INFORMATIONSMØDE IDRÆTSKLASSE

Er du interesseret i at høre om Hedegårdsskolens idrætsklasse.
Skal du starte I 7.kl. til august 2018 og har et særligt idrætstalent.
Så kom den: 30/1 kl. 19-21 i Samlingssalen.

Link til folderen

Information: [email protected]

Idrætsklasser på Hedegårdsskolen

Ballerup Kommune, Team Danmark og Hedegårdsskolen samarbejder om idrætsklasserne på
Hedegårdsskolen. Så hvis du har ambitioner om at blive eliteidrætsudøver og vil kombinere skole med
ambitiøs og kvalificeret træning, kan du blive en del af Hedegårdsskolens idrætsklasse august 2018.

Hedegårdsskolen ligger i den sydlige del af Ballerup, hvor der er adgang til Ballerup superarena,  Ballerup Atletik stadion, East Kilbride badet med 50 m basin og Top Danmarkhallen til fodbold så vi har gode træningsmuligheder.

Skolen har en stor hal med eget styrketræningslokale, hvor maskinerne er luftreguleret og kan anvendes i en tidlig alder.

Ballerup kommune arbejder tæt sammen med Team Danmark, og her følger vi deres anbefalinger om, at ATK er en vigtig del af den kropslige udvikling.

Team Danmarks aldersrelateret træning (ATK) er defineret som:

- Optimal fordeling mellem træning, konkurrence og andre aktiviteter under hensyntagen til børnenes kronologiske og biologiske udvikling og deres modning

- Et teoretisk fundament for en praktisk og systematisk træningsmodel med henblik på en hensigts-mæssig udvikling af børn og unges idrætsfærdigheder.

Idrætslinjen giver dig mulighed for:

- For morgentræning 2 gange ugentligt

- At udvikle dig i et miljø, hvor der er forståelse for, at dine sportslige ambitioner fylder meget

- At gå i skole med andre, der satser på deres idræt

- At udvikle dig inden for ATK og basistræning.

Som elev i idrætsklassen får du:

- Et sammenhængende 3-årigt uddannelsesforløb med idræt og høj faglighed.

- Samarbejde med Team Danmark om forskellige kurser - blandt andet ernæring, skadesforbyggende træning og sportspsykologi.

- Mulighed for morgentræning i tæt samarbejde med kommunens sportsklubber.

- Undervisning i alle fag bestemt af ministeriet, hvor høj faglighed prioriteres med omtanke for plads til idrætsudøvelse.

Det er vigtigt, at du er indstillet på at gøre en indsats – også når det drejer sig om andre fag end idræt, og at du planlægger træning og lektier, så der er plads til begge dele.

Optagelse

Alle elever, som har et særligt idrætstalent og skal starte i 7. klasse efter sommerferien, kan søge idrætsklassen.

Ved optagelsen lægger vi vægt på:

- At du kan passe din skole samtidigt med din sport.

- At du dyrker én af nedenstående sportsgrene på højt niveau:

Atletik – Basketball - Bordtennis - Cykling – Fodbold – Golf - Håndbold - Skydning - Svømning - mm.

- At du er en god kammerat og er parat til at indgå i det sociale fællesskab i en ny klasse.

Tidsplan

• Informationsmøde på Hedegårdsskolen den 30. januar fra kl. 19:00 til 21:00
  • Ansøgningsfrist den 1. marts 2018.
  • Prøvetræning for fodboldspillere - marts måned.
  • Samtaler med ansøgere slut marts/start april måned.
  • Slut april - svar på ansøgning.
  • Juni - elev/forældremøde for kommende idrætsklasse med ledelse og kommende klasselærere.

Ansøgningsblanket: